Bəzi qidaların hamilə qadınlar üçün qadağan olduğu görünür.
 Onlar hətta təhlükəli ola bilər, ana və körpə üçün sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.

Yumşaq pendirlər

Bəli, onlar çox dadlıdırlar. Bu, listerioz xəstəliyinə səbəb olan bakteriyadır - uşağın bədəninə düzəlməz zərər verə biləcək bir xəstəlikdir. Listeria nədir? Pis qaynadılmış süddə, yumşaq pendirlərdə, sosislərdə, hisə verilmiş ətlərdə və çox diqqətlə hazırlanmayan məhsullarda olan nadir, lakin çox təhlükəli bir bakteriya. Bakteriyalar yalnız yüksək temperaturda ölür, ideal olaraq soyuducuda və ya dondurucuda saxlanılır. İnfeksiya soyuqdəymə və ya qrip kimi simptomlarla davam edir - atəş, əzələ ağrısı, ürək bulanması, yorğunluq. Əksər hallarda müalicə antibiotiklərdən ibarətdir. Mavi pendir və digərləri qadağandır. Bu süd məhsulu olmadan edə bilməsəniz daha yaxşı yetişmiş sərt pendirdən istifadə edin. Pendirin orijinal olduğundan əmin olmaq da vacibdir. Sərt pendirlərin (məsələn, ceddar, parmesan və ya gouda) mağazalarda satın alınmasına icazə verilmir.

Balıq

Bir qayda olaraq, süni şəraitdə saxlanıldığı və təhlükəli olmayan qidalarla qidalandırıldığı təqdirdə faydalıdır. Balıq və dəniz məhsulları tərkibində omeqa-3 yağ turşuları və protein kimi qidalar var. Bu maddələr, doğmamış bir körpədə sağlam bir ürək və beynin inkişafı üçün xüsusi əhəmiyyət daşıyır. Ancaq eyni zamanda, bütün balıqlarda, xüsusilə də böyük yırtıcı növlərdə, okeanların çirklənmiş suyundan ağır metalların duzları var. Bu duzların həddindən artıq yüksək konsentrasiyası döl üçün zərərlidir.

Suşi

Bir çox insanın sevimli yeməyi, amma bir qadın hamilədirsə, bundan imtina etmək daha yaxşıdır. Suşi hazırlamaq üçün istifadə olunan xam maddələr gözlənilən ananın sağlamlığına zərər verə bilər. Balıq və dəniz məhsulları parazitlərə yoluxa bilər. Hamilə bir qadının bədəninə nüfuz edərlərsə, həyati fəaliyyəti uşağın tam normal inkişafı üçün zəruri olan qida maddələrinin itirilməsinə səbəb olacaqdır. Bədəndə parazitlərin olması hətta vaxtından əvvəl doğuşa səbəb ola bilər. Təhlükəsiz bir seçim, daha dadlı olmayan və keyfiyyət standartlarına cavab verən vegetarian suşidir.

Kolbasa

Zərərli yağlar, çox miqdarda duz, rəngləmə, ləzzət verici və konservantlardan əlavə, bu məhsullar yuxarıda qeyd olunan listeria ehtiva edə bilər. Bu, hisə verilmiş və bişmiş kolbasa üçün xüsusilə doğrudur. Əti "qanla" yeməyin, yeməyin yaxşı bir istilik müalicəsindən keçdiyinə əmin olun.

Xam yumurta

Salmonella kimi problemlərdən qorunmaq üçün yumurta həmişə sərt qaynadılmalıdır. Bu xəstəlik - salmonellyoz - susuzlaşdırmaya, ishal və qusmaya səbəb olur. Yeməklərin tərkibini yaxşı yoxlayın. Bəzi kremlər və salatlarda xam yumurta var!Yaxşı təbii qidaları yemək çox vacibdir, lakin bu cür qidalar qoruyucu və sintetik aşqarlar, ləzzət və rəngləmə, qızardılmış və yağlı qidaları ehtiva etmir. Qida keyfiyyəti sağlam bir uşağın inkişafı və ananın sağlamlığının qorunması üçün vacib şərtdir. Çoxsaylı tədqiqatlar göstərdi ki, aşağı toxunulmazlıq ilə təhlükəli bir şey almaq şansı iyirmi dəfə artır.